Recyklované divadlo: Hrajeme!

Dnešní zadání bude úplně jednoduché, budeme si hrát! Každý z vás vytvořil krásné loutky a k nim i divadelní kulisy, někdo má dokonce celé parádní divadlo. Nyní tedy už zbývá jen poslední krok – zahrát s loutkami divadlo.

Dobře si promyslete, jaký příběh chcete hrát. Jestliže vám budou scházet ještě nějaké loutky a už nebudete mít čas si je dovyrobit, můžete si do svého divadla umístit i různé hračky, které mohou být součástí vašeho příběhu.

A co vymyslet úplně jiný, originální, nebo i šílený příběh? Třeba pohádku, kde je princeznou drak, nebo nějaký hororový příběh o ponožkových pojídačích....

Až budete mít vymyšlený příběh, připravte si divadlo a vaše loutkové herce, poproste někoho z rodiny, zda by nemohl vaši hru natočit na mobil a můžete začít hrát!

Jedinou podmínkou je, aby bylo video dlouhé maximálně 1 minutu! (abyste video mohli bez potíží zaslat na mail Myroniukova@zusteplice. cz). Příště si vaše videa společně prohlédneme, už se nemůžu dočkat.

Myslete na to, že třeba pomocí správného nasvícení od lampičky nebo světýlek může vzniknout dramatická atmosféra, nebo do pozadí vaší hry může hrát nějaká hudba... Drak může vydávat strašlivé zvuky (bouchání pánví atd...).

Hlavní je, aby bylo divadlo na videu co nejlépe vidět: měly by být ideálně vidět jen loutky a kulisy, aby byl dojem, že jsou loutky skutečně živé, co největší. Také tak vyniknou všechny detaily vaší práce. Takže prosím, natáčejte z dostatečné blízkosti, aby se divadlo neztrácelo v dáli.

Zde máte pár loutkových příběhů pro inspiraci. Stačí klinout na odkaz a objeví se vám video loutkového divadla. 

Jako první je klasický Kašpárek, kde jsou loutky trojrozměrné a dřevěné, s látkovým oblečením. Druhým příkladem je Prasátko Pepa, kde jsou loutky celé z papíru a vše je "placaté", až na nábytek, který je zřejmě vypůjčený z domečku pro panenky. A jako třetí příklad pro inspiraci je klasika v podání Honzy, princezny a draka.

Kašspárkův smích

Prasátko Pepa

Honza a drak



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zoologická zahrada z čísel

Tvorba superhrdiny

Malba zátiší