Ilustrace vybrané básně

Pojďme se zúčastnit pěkné kreativní výzvy, kterou na webových stránkách zveřejnila naše ZUŠka a zkusme si ilustrovat básničku! 

Zde si můžete výzvu rozkliknout a přečíst. Vyberte si jednu básničku, která se vám líbí nejvíce a zkuste libovolnou technikou na jakýkoliv podklad vytvořit vlastní ilustraci. Poté mi vaší ilustraci opět vyfotíte, napíšete k ní název básničky, ke které jste ilustraci vytvářeli, pošlete na mail Myroniukova@zusteplice.cz a já ji následně v počítači upravím a k danému textu dosadím. 

Příští hodinu se na všechny vaše výsledné ilustrované básničky podíváme.

A co je to ta ilustrace? Je to vlastně obrazový doprovod textu. Nejčastěji má ilustrace podobu kresby, nebo malby, setkáme se ale také s ilustracemi v podobě třeba rytin či koláží. Ilustrátor je potom člověk, který pro daný text (může to být článek v novinách, nebo pohádka v knize či právě báseň) vytváří obrázky, které dopomohou čtenáři s pochopením textu.

Máte nějakou oblíbenou knížku s krásnými ilustracemi?

Zde máte pár příkladů ilustrací. Podívejte se, jak ilustrace vypadají, zkuste uhádnout, jakou technikou vznikly a k jakému příběhu byste je dosadili:






Když každý z obrázků rozkliknete, přesměruje vás to na stránku, ze které jsem je čerpala. Na těchto webových stránkách se můžete podívat i na další ilustrace.






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zoologická zahrada z čísel

Tvorba superhrdiny

Malba zátiší