Hra s tvary v prostředí domova

Bohužel musíme být opět všichni jen doma. Nikoho z nás toto omezení jistě nebaví, pobyt doma si však můžeme různě zpříjemnit. Zkusme si zahrát hru, při které se budeme v domácím prostředí snažit najít co nejvíce objektů a výjevů, které nám evokují různé známé tvary (například obličej můžeme vidět v zásuvce, obraz zvířete nám zase může připomenout nějaký flek na podlaze a tak dále).

Dnešním úkolem tedy bude cvičení na vaši fantazii. Snažte se doma pořádně rozhlédnout a zkusit najít a následně vyfotit co nejvíce věcí připomínajících obličeje, zvířata, nebo i nějaké předměty.

Příkladem nám může být český grafik Vladimír Boudník, který chodil pěšky po Praze a ve starých rozpraskaných omítkách viděl různé postavy. Následně tedy vzal křídu a danou prasklinu, která mu připomínala třeba psa, dokreslil tak, aby jako pes opravdu vypadala.

Vy na zdi doma nekreslete, jestli třeba uvidíte prasklinu nebo flek, který vám něco připomíná, jednoduše ji vyfoťte a dokreslete třeba v programu Malování.

Snažte se doma najít co nejvíce tváří a postav, jsem opravdu zvědavá, kdo z vás bude mít největší počet! Vaše tvary vyfotografujte, případně dokreslete v počítači a pošlete na mail Myroniukova@zusteplice.cz

Zde máte pro inspiraci galerii domácích obličejů:
Zkuste být opravdu pozorní a uvidíte, že třeba obličeje se skrývají na hodně místech. Zde je jeden na skříni.


Podívejte se na váš oběd, není tam také nějaký obličej?




Vladimír Boudník dokresluje skvrny na omítce. Můžeme tu spatřit například lidský obličej. Tomuto směru, kdy vidíme v abstraktích tvarech konkrétní věci, takže tvary dokreslíme, se říká explosionalismus.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zoologická zahrada z čísel

Tvorba superhrdiny

Malba zátiší