Tvorba superhrdiny

Každý z vás jistě zná nějakého superhrdinu. Může to být postava z komiksu, z oblíbené knížky, nebo z filmu. Víte, že každý superhrdina má nějakou superschopnost, díky které je vyjímečný. Někdo má elastické končetiny, někdo zase umí létat, někdo má prostě obrovskou sílu a někdo je třeba i neviditelný.

Zkuste se zamyslet nad tím, kdybyste byli superhrdiny vy – jaká by byla vaše superschopnost? A byla by jen jedna? Co byste s touto schopností dělali, jak byste ji využili?

Zkuste se nakreslit vás jako superhrdinu. Navrhněte si kostým (každý superhrdina musí zůstat nepoznaný a mít proto dobrou masku, která neprozradí jeho identitu). Zamyslete se nad tím, jakou schopnost byste chtěli mít a k čemu by se vám hodila.


V meziválečném období vznikli první superhrdinové, kteří v komiksech bojovali se zlem všeho druhu.

Sebe jako superhrdinu nakreslete nejlépe na papír velikosti A4 nebo i A3, používejte fixy, pastelky, nebo i vodovky a tempery. Kdo má doma tiskárnu, ten si může klidně vytisknout svou fotografii a domalovat si kostým a superschopnost. Kdo bude chtít (nebo to bude důležité z hlediska dané schopnosti), ten může dokreslit i pozadí.

Svou superschopnost si dobře promyslete – můžete vynikat opravdu čímkoliv (být extrarychlí, umět střílet očima blesky, nebo třeba umět všechny jazyky na světě, dokázat se přemístit atd...) a pokuste se ji nakreslit.

Na výsledném obrázku by kromě kresby vás jako superhrdiny měla být zobrazena i vaše superschopnost a krátký popis toho, jakým způsobem ji využíváte. Opět se velmi těším na vaše zpracování, obrázky mi zašlete na mail Myroniukova@zusteplice.cz.

Wonder Woman – laso pravdy, velká síla a supernáramky.


Vaší superschopností může být i nějaká přeměna – mohou vám třeba vyrůst další ruce, nebo se můžete změnit v nějakou příšeru.

Jistě jste uhodli superschopnost: velká rychlost

Víte, že i Češi vytvořili svého superhrdinu? Byl jím Pérák, jehož superschopností bylo skákat do velkých výšek díky pérkům přidělaným na botách. Pérák bojoval s německými Nacisty, kteří Prahu okupovali během druhé světové války.

Kresby superhrdinů se začaly objevovat v meziválečném období a během druhé světové války vznikali další a další superhrdinové, kteří bojovali proti Nacistům. Lidé se při čtení komiksů bavili a zároveň jim to dodávalo naději, že válka snad brzy skončí.











Komentáře

  1. Můj přítel miluje akční postavy a superhrdiny! Nedovedu si vybavit film, o kterém by mu někdo řekl a on ho neznal... :D. Dokonce i sbírá postavičky svých oblíbených superhrdinů a postav z akčních filmů. Museli jsme na to dokoupit další skříňku, aby se mu tam všechny vešli. Sehnali jsme ji tady, na tomto webu .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zoologická zahrada z čísel

Malba zátiší