Novoroční přání

Započal rok 2021 a mnoho lidí doufá, že bude lepší, než rok předchozí. Všichni si jistě přejeme, aby jsme byli zdraví a šťastní a hlavně, abychom mohli zase normálně dělat všechno tak, jak tomu bylo před covidovou dobou.

Pojďme si každý vytvořit takovou osobní novoročenku, nebo také "péefko". Novoročenka má většinou podobu kartičky, která se může i rozkládat a lidé do ní píší přání do Nového roku a novoročenku posílají svým blízkým a přátelům. Je to vlastně takový pohled s přáním, aby byl nový rok plný zdravý, lásky a radosti...

Toto přání se běžně posílá blízkým během Vánoc, ovšem my si vyrobíme novoročenku speciální – pro sebe, do které si každý z vás napíše své osobní přání, které by chtěl, aby se mu v roce 2021 splnilo. 

Podobu novoročenky nechám zcela na vás – může být rozkládací, velká nebo malá, z papíru nebo z látky... Fantazii se meze nekladou. Hlavní je, aby byl v novoročence text. Napište, co od nového roku 2021 očekáváte, co byste si přáli pro sebe, nebo pro své blízké. Zkrátka, jak byste si představovali váš ideální rok.

Vaše péefko by mělo být také nějak vizuálně zajímavé, to znamená, aby poutalo pozornost tím, jak vypadá. Můžete třeba vytvořit kartičku v podobě pohledince, kdy na přední stranu namalujete obrázek a na zadní stranu napíšete text. Nebo se může vaše novoročenka i rozevírat – obrázek s textem může být uvnitř atd... 

Tady máte inspiraci, jak různě může PF vypadat:


Takto vypadá PF 2021 od naší ZUŠ Teplice. Moc se povedlo, co říkáte?


Vaše PF může mít i jiný tvar, než jen kartičky. Tvar ryby jako rybí šupinky pro štěstí, čtyřlístku pro štěstí, srdce pro mnoho lásky.... Nebo úplně jinou podobu, podle toho, co si budete přát.


Můžete také vytvořit koláž – vystřihnout třeba z novin různé fotografie, nebo text a nalepit na papír. Toto by mohlo být klidně osobní PF pro početnou rodinu:-)


PF v podobě prasátka pro štěstí, které se dá rozevřít a dovnitř lze napsat text.


Nebo lze vytvořit jednoduchou kartičku s obrázkem. Text může být spolu s obrázkem na přední straně, nebo ze strany druhé.


Zkuste si tedy vytvořit PF sami pro sebe a třeba se vaše přání v tomto roce splní, já v to budu doufat.

Fotodokumentaci vašich PF 2021 mi prosím opět zašlete na email Myroniukova@zusteplice.cz, nebo na WhatsApp. Kdo by si nevěděl rady, napište.

Moc se těším na vaše přáníčka a přeji, ať se co nejdříve všichni opět uvidíme!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zoologická zahrada z čísel

Tvorba superhrdiny

Malba zátiší